Avalanșă de concursuri in sistemul penitenciar!

 

Zvonul că Guverul intenționează să inghete incadrările in sistemul bugetar a trezit Administrația Națională a Penitenciarelor din semi- hibernare și iată că din viteza 1 , de la 02.05.2023 au trecut in treapta a cinci a , declansându-se o serie de comcursuri de incadrare de nici specialiști pentru toate comisiile nu se mai găsesc.

 

Din pacate ne miscăm incet și târziu, cand cuțitul este deja la os, o serie de examene având testarile psihologice date de mai bine de 4 luni insă comisiile de concurs nu au mișcat nimic.

Fată de guvernele anterioare, acest guvern intențiinează să blocheze toate procedurile de incadrare in sistemul bugetar și, ca o premieră, inclusiv pe cele in desfăsurare, exceptie făcând cele pentru care s-au dat examenele scrise, sau proba practică, după cum arată proiectul de OUG.

 

Asadar trăim sub amenințarea inghetării concursurilor ce se desfăsoară in sistemul penitenciar și, dacă va fi asa, această zvâgnire e in zadar.

Tot ce mai poate face ANP ul in acest moment este să facă fundamentări catre MJ prin care să se ceară exceptatea de la această ordonanță, iar ministrul justiției ,Cătălin Predoiu , să susțină in Guvern aceste exceptări.

In caz contrar iar vom avea o perioadă grea , incărcată de un volum mare de muncă, suprapusă peste o incertitudine salarială

By Ionut

Lasă un răspuns