Declaratiile de avere ar trebui sa fie confidentiale

Declaratiile politistilor de penitenciare si ale politistilor, la fel ca ale militarilor, ar trebui sa fie confidentiale si asta nu din motiv de averi inchipuite ci pentru respectarea datelor cu caracter personal si protejarea proprietatilor private ale angajatilor care zilnic lupta cu criminalitatea organizata. Deja avem o pronuntare a ICCJ care spune ca simpla publicare a numelui si prenumelui constituie date cu caracter personal. Evident ca toti cei care sunt platiti din fonduri publice ar trebui sa fie cumva sub control , pentru ca romanii vor „sange” si la noi e mai presus prezumtia de a fi corup decat de nevinovatie insa daca tot se vrea un control ar fi bine ca toate declaratiile de avere sa fie la ANI si in caz de suspiciune sa poata fi verificate.

Legea prevede ca salariile militarilor, politistilor si politistilor de penitenciare sunt confidentiale dar e doar o lege. Probabil ca exista o alta lege care bate aceasta lege ca asa e la noi, avem legi peste legi. Interesanta este abordarea cand in familie sotul / sitia politistului de penitenciare lucreaza in firme privare unde au clauze de confidentialitate pe salariu. Cum faci daca ai o situatia in care firma sotului/sotiei politistului de penitenciare refuze sa comunice venitul anual din salariu, sanctionezi politistul de penitenciare?