Efectul anestezic al culorilor

Anuntul facut de premierul Romaniei nu mai surprinde pe nimeni, in contextul in care „sagetile” , ministrul finantelor si ministrul muncii , au testat reactia sindicatelor prin lansarea in spatiul public a unor ipoteze care conduc la afectarea veniturilor bugetarilor.

Se pare ca aceste culori, galben, portocolariu , orange, au un efect anestezic asupra unor lideri de sindicat care, sub efectul culorii rosii nu mai plecau de prin televiziuni si criticau abitiri si acuza guvernare chiar si pentru ca la rusi ploua.

Obiceiurile si metehnele din anul 2010 revin si acum, ca si atunci , unele sindicate tac; tac sub efectul anestezic al culorilor.

Cred ca este evident pentru toata lumea ca directia in care ne indreptam nu este una buna pentru bugetari, dar ca si in 2010, oamenii sunt convinsi ca nu va fi despre ei. Ei bine, repet ce am repetat si in 2010.

E si despre noi, dar suntem bagati in hora gradual.

Ne-a incalzim  putin pe tusa cu programul in doua ture, 15 cu 15, am facut tatonarea cu telemunca, recuperari, co cu sila, urmeaza….

In sistemul penitenciar unele masuri nu sunt tocmai potrivite si cand efectele sunt prea vizibile avem reactii ale unor pseudosindicalisti de genul ” mortii lor , ne omoara astia pe toti cu deciziile lor”, ori asta nu este despre ce ar trebui sa fie.

In momente de cumpana oamenii au nevoie de lideri autentici care sa dea o directie, directia buna pentru toti, nu doar pentru ei.

Momente ca acestea sunt testul suprem pentru adevaratii profesionisti ai sistemului , cat si pentru adevaratii lideri.

Avem multe adrese, decizii etc , dar avem tot mai putina incredere. In astfel de momente avem nevoie de un act managerial autentic, profesionist, de o reprezentare onesta si de mai putin joc de imagine si , in cazul unora , de glezne.

Rezultatul il decontam toti si vezi cazul Spitalului Dej, vezi feedback-ul societatii fata de clipul marca A.N.P. cu infractorii pe post de sfatuitori in lupta covid-19.

In astfel de momente , nu sunt momente in care sa faci jocuri de imagine pentru ca toate se intorc impotriva ta.

DATORIA se face in liniste, restul e doar teatru!

Sistemul penitenciar are materiale de protectie, in unele cazuri , doar pentru cateva zile, si asta in conditiile in care se distribuie un necesar la limita subzistentei, dar avem adrese prin care trebuie sa strangem fonduri de la personal si detinuti si sa facem acte de caritate.

Cum va fi primita aceasta decizie cand materiale de protectie se vor termina peste cateva zile si tu ANP faci presiuni sa se colecteze bani pentru campanii de imagine?

Ce le spui oamenilor cand se vor prezenta la serviciu si vor cere materiale de protectie si tu director nu ai de unde sa le dai ca ANP se ocupa de imaginea proprie si nu de proprii angajati?

Revenind la subiect. Atragem atentia ca putem avea experienta anilor 2010!

Referitor la „decontarea ” pe care trebuie sa o faca si bugetarii, avem si puncte de vedere:

„Ludovic Orban a declarat aseară că sunt sectoare de bugetari care nu vor putea fi trimiși în șomaj tehnic bugetarii din domeniile care se află în prima linie a luptei cu coronavirusul. Despre ceilalți bugetari, premierul a precizat că vor intra câte 15 zile pe lună în șomaj tehnic, iar celelalte 15 zile vor fi lucrătoare.

„Pregătim o reglementare în domeniu. Sunt zone publice care nu pot fi afectate, în care avem nevoie de fiecare efectiv, ba chiar avem nevoie de resurse umane suplimentare. Nu putem afecta zona de sănătate, care înseamnă spitale, direcţii de sănătate publică, ambulanţe, unităţi primiri urgenţe. De asemenea, nu putem afecta zona Ministerului Afacerilor Interne, cu toate efectivele de jandarmi, de pompieri, de poliţişti, nu putem afecta zona militară. De asemenea sunt mai greu de afectat zone ca, de exemplu, zona Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, pentru ANOFM e implicată în procesarea și oferirea șomajului tehnic, casele de pensii. Deci, sunt sectoare publice care sunt extrem de încărcate şi unde nu putem să luăm astfel măsuri oarecum similare cu şomajul tehnic. (…) În alte sectoare publice ne-am gândit la un mecanism pe care îl vom introduce într-o reglementare, care ţine oarecum şi de o evitare a riscului de răspândire a virusului, un mecanism relativ simplu, în care împărţim angajaţii, să spun, în două. Angajaţii sunt gândiţi în cele două părţi egale, fiecare parte să poată să menţină funcţionalitatea instituţiei publice, şi jumătate din angajaţi lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de şomaj tehnic, plătiţi la fel cum se plăteşte şomajul tehnic, cu 75%. Restul de 15 zile vin la muncă ceilalţi care au stat în şomaj tehnic perioada respectivă. Ăsta este mecanismul pe care l-am gândit”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a menţionat faptul că măsura șomajului tehnic pentru bugetari, care va fi implementată de către Guvern va conduce la o scădere cu cel puțin 35% a salariilor bugetarilor. Hossu consideră că, în viitor, Guvernul pregătește și alte măsuri de austeritate mult mai grave și se teme de o reducere drastică a personalului din sistemul bugetar.

„Faptul că se pregătesc aceste măsuri și faptul că se dorește a se da de înțeles că instituțiile publice funcționează și cu jumătate din personal, nouă ne lasă de înțeles faptul că în viitor se pregătesc măsuri de austeritate drastice. Cel puțin aparent sunt categorii întregi care sunt excluse și care nu vor conduce decât la mărirea crizei Covid-19. (…) Dacă se practică  același mecanism luându-se în considerare salariul de încadrare și se coroborează cu această prevedere 75% din  salariu mediu brut, atunci scăderea salariilor în sistemul bugetar va fi de cel puțin 35%, în anumite cazuri și mai mult de 35%”, a transmis Bogdan Hossu.”

Detalii pe site: https://www.giurgiuveanul.ro/stiri/presedintele-cartel-alfa-bogdan-hossu-crede-ca-masura-somajului-tehnic-pentru-bugetari-va-conduce-la-scadere-cu-cel-putin-35-si-se-pregateste-si-reducere-drastica-personalului-din-sistemul-buge/#ixzz6J85o9XoW