Evadare de la Penitenciarul Ploiesti

I

In timp ce oamenii stau smeriti si izolati datorita sarbatorilor Sfintelor Pasti si din cauza covid-19, un detinut de la Penitenciarul Ploiesti, chiar si impotriva clipului motivational lansat de Administratia Nationala a Penitenciarelor, sfideaza regulile si legea si refuza sa stea „acasa”. Acesta a evadat din Penitenciarul Ploiesti, sectia exterioara Movila Vulpii.

Conform comunicatului A.N.P:

„Sâmbătă, 18.04.2020, în jurul orei 16.15, s-a constatat că deţinutul LUPU ONOREL, în vârstă de 41 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de Furt calificat, clasificat în regim deschis, a părăsit Secția Exterioară Movila Vulpii, aparținând Penitenciarului Ploiești.

Din informatiile noastre rezulta ca detinutul nu indeplinea toate criteriile de selectionare la munca in exteriorul penitenciarului nefiind vizitat de membrii familiei. De asemenea, dispozitivul de paza si supraveghere era subdimensionat datorita masurilor de prevenire a transmiterii covid-19.

Nici la aceasta ora detinutul nu a fost captura, echipele de cautare ale Penitenciarului Ploiesti sunt slab echipate, nu au lanterne, camere cu termoviziune , asa ca orbecaiesc pe dealurile si prin padurile din imprejurimi.