Exista diferente, chiar si intre noi

In vremuri linistite toti parem la fel,  doar vremurile grele fac diferenta dintre oameni. Este greu, dar esential ca in vremurile prin care trecem, la nivel de top manager sa avem oameni stabili psiho-emotional, cu mintea limpede si  viziune, oameni care sa fie mai putin sefi si mai mult lideri. Pasarea responsabilitatii si modul prin care unii incearca sa se acopere din acte nu sunt moduri de management sanatoase si se pare,  din toate adresele care curg dinspre Administratia Nationala a Penitenciarelor, catre directorii de unitati, ultimul exemplu fiind adresea prin care A.N.P. cere penitenciarelor sa asigure un minim de materiale de protectie ( manusi, masti si uneori halate) pentru angajatii din penitenciare, din prima linie insa, toti stim si am constatat ca tot A.N.P. trebuia sa asigure bugetul si/ sau materialele necesare. O adresa cu aplicabilitate imediata, fara sa aloci buget, sau materiale, nu este o adresa care sa rezolve lucruri ci este doar o actiune populista si acoperitoare.

Prin actiunile de coordonare, folosind decizii, adrese, telefon, e-mail etc , penitenciarele trebuie sa simta un sprijin real si nu o alta povara. Daca hotararile A.N.P. nu sunt dublate de cele necesare aplicarii atunci preferam sa fim lasati sa ne organizam singuri.

Si apropos de organizarea fortata a programului de munca al schimburilor, dispusa de A.N.P. , deja, din prima zi, constatam ineficienta si inutilitatea . Cum spuneam, in timp ce oamenii sunt planificati pe posturi si misiuni cu incalcarea RSLD , fiind in posturi cate 1 in loc de 2 si chiar 3, paradoxal , din lipsa de personal, peste 30 de oameni, dupa mandretea de reforma a A.N.P. , stau blocati in sectorul administrativ , in timp ce colegii lor de pe sectiile de detinere sunt depasiti de multitudinea de sarcini,  pentru aplicarea viziunii nemaivazute a A.N.P. , motivul  fiind ca schimbul 5 sa nu intre in contact cu niciun membru al schimbului din serviciu , dar dimineata toti intram in unitate prin acelasi lor, toti manancam in acelasi spatiu, toti mergem  dupa program in acelasi oras , in aceleasi magazine etc.

Consecinta, o sa vedeti la timpul potrivit, o sa fie o incarcare emotionala negativa, dublata de o oboseala fizica cronica,  iar astea o sa reflecte in relationarea cu detinutii si pana la urma nu o sa avem de gestionat doar o situatie ci cel putin doua.

Asadar, in situatie de criza vrem decizii cumpatate, aplicabile si care sa imbunatateasca situatia personalului si a detinutilor pentru ca deja starea de fapt din Romania a pus o presiune enorma pe toti si abia suntem doar la inceput si sa nu plecam gresit la drum, cu personal obosit, tensionat , demotivat si pe care sa-i transformam in ostili. Actualul program impus de A.N.P. nu este agreat de membrii organizatiei noastre care afirma ca sunt variante mult mai bune, convenabile ambelor parti!

By Ionut

Lasă un răspuns