Inceputul

Inceputul

ByIonut

apr. 23, 2020

Inca de la inceputul pandemiei scriam ca masurile ce se dispun pentru sistemul penitenciar ar trebui sa fie in acord cu decretul presedintelui Romanie si ordonantele militare. Din pacate sunt unii care cred ca le stiu pe toate si care cred ca nu sunt atat de importante masurile dispuse la propunerea grupului strategic , grup format din specialisti in domeniu.

Masurile dispuse de Administratia Nationala a Penitenciarelor nu sunt chiar in acord cu ceea ce dispune ministrul MAI , cel caruia ii revine coordonarea pe intreaga perioada a situatiei de urgenta.

In penitenciare inca avem frizerii deschise, ca si cand detinutii ar merge la evenimente sociale si nu sunt aranjati, inca se practica activitati sportive in grup, deplasari in grupuri de 50-70 de persoane etc. Despre astea am mai scris.

O masura care isi dovedeste ineficienta este modificarea programului turelor, de la 4 la 5 schimburi , cu un program in regim draconic din care lipseste repausul pentru refacerea capacitatii de munca si repausul saptamanal. Din evenimentele petrecute in cateva penitenciare,  unde colegi s -au infestat cu covid-19 si au transmis mai departe altor colegi, rezulta ca acest mod de organizare este total inadecvat.

Acest program este ineficient si in plus conduce la vulnerabilizarea personalului prin scaderea sistemului imunitar si cresterea incordarii neoropsihice din cauza oboselii acumulate.

Asadar, solicitam in  mod public revenirea la programul de 4 ture , intr-un regim de lucru de 12 cu 24, 24 cu 48.

In surdina si intro tacere complice penitenciarele cad unul cate unul. Avem situatii grave in penitenciarele din regiunea SE, avem probleme in penitenciarele din N, insa Administratia Nationala a Penitenciarelor si Mnisterul Justitiei afirma cu seninatate ca sunt pozitivi doar politistii de penitenciare si se lauda ca niciun detinut nu este pozitiv. Niciun detinut,zic ei usurati. Din comunicatile lor intelegem ca grija si sensibilitatea e doar pe subiectul detinuti, politistii de penitenciare sunt la altele.

Din pacate inca nu intelegeti ca in acest caz nu este voarba doar despre noi si ei , ci despre modul in  care stabilim masuri eficiente de limitare a raspandirii covid-19.

Decidentii inca nu percuteaza pentru ca inca nu este despre detinuti , ci doar despre angajati, insa nu va mai fi mult.

Revenim si atragem in mod public atentia ca nerespectarea ordonantelor militare si in sistemul penitenciar atrag consecinte din cele mai grave.

Pana acum sunt decontate doar de catre colegii nostri care sunt testati pozitivi si care trec prin greaua incercare.

Asta e doar inceputul!!

 

By Ionut

Lasă un răspuns