Indexarea diferențiată a pensiilor militare!

Proiectul de ordonanță, denumită generic trenuletul, a scos din amorțeala intreaga societate, fiind părti care sunt nemultumite de procentul cu care cresc salariile in 2023, alții care sunt nemultumiti de procentul cu care cresc pensiile civile, dar și alții, militarii, care sunt nemulțumiți de indexarea diferențiată a pensiilor militate.

Subiectele cel sunt aprinse și care ne interesează sunt:

  1. Majorarea salarială pentru anul 2023 de 10%,
  2. Indexarea diferentiată a pensiilor militare.

Daca in privința subiectului 1, majorarea salarială cu 10% fată de brutul salariului , ne -am lămurit , rămâne in controversă geneza indexării diferențiate a pensiilor militare.

Oficialii politici aruncă pisica in curtea ministrului Aparării Naționale, care ar fi autorul acestei propuneri.

Având in vedere că această abordare afectează nu doar militarii , jandarmii, pompierii și alte structuri militarizate, ci si polițistii, politistii de penitenciare, care au reprezentanti sindicali, era normal să existe un proces de consultare si cu acestia, nu doar cu unii reprezentanti ai asociatiilor cadrelor militare in rezervă si retragere.

Pe surse aflăm că unii reprezentanti ai cadrelor militare in retragere si rezervă nu sunt străini de o astfel de abordare , scopul ascuns fiind acela de a egaliza pensiile , raportat la grad si functie, indiferent de perioada de pensionare.

Ramâne de văzut cât de unite vor fi asociațiile profesionale ale militarilor si reprezentanții sindicali in combaterea acestui proiect de ordonanță!

By Ionut

Lasă un răspuns