Mariri salariale in Politie

La fel ca si in sistemul penitenciar conducatorii Ministerului Afacerilor Interne si ai IGPR au respins initial solicitarile liderilor de sindicat cu privire la acordarea corecta a drepturilor salariale ale politistilor folosindu-se la maxim de toate smecheriile pentru a amana punerea in plata intr un mod corect a drepturilor salariale insa datorita presiunilor constante exercitare de liderii de sindicat care si-au reprezentat cu credinta membrii MAI si IGPR au cedat si au inceput sa indrepte aceste erori.

Felicitari presedintelui SNPPC Dumitru Coarna pentru perseverenta si loialitate sindicala.

Revenind la reprezentarea noastra din sistemul penitenciar, aici e altfel, presedintii de federatii fac schimb de scrisori de multumire si felicitari cu ANP/MJ pentru fraternizarea impotriva angajatilor impunand masuri draconice de munca si limitarea , chiar scaderea veniturilor salariale sub pretextul lui covitel. In timp ce la noi presedintii de federatii apostrofa liderii sindicatelor locale care cereau sa se puna presiune pe conducerea ANP/ MJ pentru respectarea drepturilor angajatilor , presedintii din MAJ in special liderul SNOPC Dumitru Coarna se lupta pe toate caile pentru a nu fi reduse drepturile politistilor sub amenintarea lui covidut, cerand chiar si majorarea drepturilor salariale.

La noi presedintii de federatii, in baza prieteniilor si intelegerilor de muclava cu conducerile ANP/MJ au ingenunchiat miscarea sindicala reducand-o la tacere in aceasta grea perioada.

In schimb au primit scrisori de multumire si ceva firimituri pentru interese pesonale sau de grup restrans.

Sa nu credeti ca toti presedintii sindicatelor locale au plecat capul in fata celor care confunda managementul sindical cu conducerea autoritara a institutiilor. Presedintii loiali miscarii sindicale au incetat sa aiba asteptari de la presedintii de federatii si au facut direct demersuri prin care si-au aparat membrii de sindicat. Evident ca directorul general adjunct al ANP convertit in presedinte de federatie a incercat sa puna presiune pe liderii locali care nu s -au supus intelegerii lui cu ANP/MJ , a incercat sa-si discrediteze, sa le blocheze comunicarea in grup cu ceilalti presedinti si chiar sa influenteze directorii unor penitenciare impunandu-le acestora sa intrerupa dialogul social cu liderii sindicatelor locale.

Dar sa fim seriosi, cu exceptia unui singur director de penitenciar , mascat in lider de sindicat local, cine va da curs acestei solicitari cand aproape toti directorii , in decursul carierei, au fost insultati , calomniati si hartuiti de cel care astazi le cere sa intrerupa dialogul social cu presedintii sindicatelor locale, incercand sa le provoace razboaie locale .

Cred ca toti ne dorim o altfel de abordare sindicala, o abordare in care putem sta linistiti la masa discutiilor, privindu-ne in ochi ca oameni si colegi, pentru ca pana la urma toti suntem colegi si ar trebui sa mergem in aceeasi directie chiar daca uneori avem pareri diferite.

Din pacate in timp miscarea sindicala a fost deturnata, de la ideea de dialog sindical s-a ajuns la adevarare razboaie barbare cu injurii, amenintari, constrangeri si manipulari si in urma la tot ce a fost sindicalismul nu a castigat nimic, din contra, s-a degradat un ideal.

Liderii nocivi actioneaza pentru orgoliul lor, liderii onesti , pentru binele colectiv.

Poate e timpul sa regandim miscarea sindicala, sa ne curatam de lepre, sa ne privim camaradeste in fata, sa avem puterea sa nu bucuram de o discutie in cadrul unei intalniri de dialog social, sa ciocnim o bere la o partida de fotbal. Prea ne-au inversunat unii care nu au nicio treaba cu sistemul penitenciar si din sindicalisti am ajuns razboinici barbari.

Asadar, la Politie s-a putut pentru ca liderii de sindicat au fost onesti miscarii sindicale, de ce sa nu se poata si la noi?

Sunt convins ca prin vointa noastra vom determina ANP/MJ sa aplice de indara si corect decizia 51/2019 a ICCJ si sa majoreze norma de hrana cu 5 ron pe zi pe toata durata situatiei de urgenta.

Noi, pentru membrii nostri de sindicat am cerut, ANP ne-a raspuns, insa lucrurile nu se opresc aici:

Raspuns ANP-1

 

Adresa dg aplicare decizie 51 a ICCJ

mihai_andrei_15_05_2020_12-14-18

 

By Ionut

Lasă un răspuns