Nimic nu mai este surprinzator

Cred ca nu mai este o noutate, sindicatele au inceput sa se revolte impotriva presedintelui FSANP care a uitat sa fie presedinte si s-a transformat in director general, deh, metehne vechi.

Ca inseala si minte fara sa i se miste fata nu mai e o noutate pentru cei care-‘l cunosc. Dupa ce a fost notificat despre retragere,  de catre sindicatele care nu sunt de acord cu ce a inceput sa faca,. acesta incearca sa inseli directorii de penitenciare trimitand adrese prin care le comunica directorilor ca el a suspendat sundicatele pentru neplata, asta pe data de 15.05.2020, ca azi tot el sa revina si sa retransmita ca au fost excluse din motive de neplata a cotizatiei.

Din pacate minciunile lui se dovedesc usor:

1. Conform prevederilor legii 62/2011 orice sindicat se poate retrage din federatie fara sa explice motivele, retragerea e un act unilateral de vointa, FSANP poate doar lua act,

2. Conform statutului FSANP, actul ala dispretuit de presedintele in functie, sindicatele membre pot si suspendate pentru o perioada de la 1-3 luni pentru neplata pe 3 luni consecutive , din motive imputabile, a cotizatiei catre federatie. Suspendare o poate dispune Consiliul Federativ, nu presedintele, nu membrii BEX,

3. Excluderea din federatie o poate dispune doar Coventia Nationala la propunerea Consiliului Federativ, nu presedintele, nu membrii BEX.

Cum nu au fost intrunite nici consilii federative si nici conventii nationale, tocmai ce presedintele amana conventia nationala a fsanp de frica unui puci, deciziile, dupa cum ne-au anuntat membrii BEX ai FSANP au fost exclusive ale presedintelui, abuzive, dar nu mai surprinde pe nimeni.

E greu si frustrant ca numai intr-o singura zi sa-ti plece 6 sindicate mari care, insumand numarul de membrii,  inseamna 2/3 din totalul FSANP. Ca presedintele disimuleaza adevarul si incearca sa imbarbateze pe cei ramasi nu insemna ca sindicatele lui finu , de 7 membrii si altele de 12-13, cantaresc cat sindicatele de 200 de membrii. Dupa plecarea in 2015 unor sindicate mari, FSANP a fost redus de la 3400 de membrii la 1900 si tot s-a erodat pana la 1800 datorita politicilor de mahala promovate la rang de dialog social. Acum , dupa plecarea sindicatelor ce insumeaza aproape 1000 de membrii se va pune problema daca FSANP mai are reprezentativitare la nivel de ramura. Dar asta nu e treaba noastra, noi nu o sa reactionam cum a facut-o presedintele FSANP fata de fostii colegi care au ales alt drum si pe care i-a tot contestat pe la instante si a cerut sa nu fie parte in Acordul Colectiv.

Noi suntem de parere ca fiecare poate avea drumul sau.

Adevaratele motive pentru care sindicatele au ales sa plece din FSANP sunt legate exclusiv de comportamentul presedintelui, politica instituita de acesta si gestiune dubioasa a banilor oamenilor. Toate sindicatele care s-au retras reclamand cam asta.

Unii trăiesc după culori, alții după principii și valori Așa cum bine știți în cadrul Federației Sindicatelor din…

Publicată de Sindicatul Fraternitatea Giurgiu pe Luni, 18 mai 2020

By Ionut

Lasă un răspuns