Recompensarea comportamentelor antisociale intareste acest tip de comportament

„Poporul care nu vrea să hrănească armata proprie va fi curând nevoit să hrănească armata dușmanului. Napoleon Bonaparte”

Din pacate Administratia Nationala a Penitenciarelor, sub efectul presiunilor, confunda propria armata cu detinutii avuti in custodie  si dupa modelul clipului motivational ” Stati in casa” , unde in loc sa iasa in evidenta cu profesionistii sistemului, daca tot o joaca pe imagine, au bagat la inaintare infractorii si rezultatul a fost unul dezastruos, tot asa procedeaza si cu hranirea ostilor.

In prag de Sfintele Sarbatori Pascale A.N.P. comunica ca nu au bani pentru asigurarea normei 12 C pentru personalul propriu insa s-au grabit sa modifice Ordinul Ministrului Justitiei nr. 3147/C/2018, prin O.M.J. nr 1485/C/08.04.2020 pentru asigurarea normei de hrana 12 C 1 , supliment de hrana pentru zile festive in preajma sarbatorilor pascale 2020 , pentru detinuti.

Si pentru ca directorii de penitenciare sa nu inteleaga gresit, au trimis in unitati si adresa nr. 31770/DEA /08.04.2020 in care precizeaza ca meniul detinutilor trebuie sa includa musai : 200 g de cozonac , o sticla de 500 ml bautura racoritoare fara zahar, ca sa nu dea in diabet si 80 g de carne porc semigrasa, acestea ca supliment fata de masa de baza.

Si asta nu e tot, pentru a se asigura ca nimeni nu greseste festinul detinutilor, directorul general al A.N.P. trimite si retete:

Prima zi de Paste:

Mic dejun: ceai, paine,branza, mezeluri.

Pranz festiv: ou rosu, paine, ceapa verde, ridichie, drob, ciorba de miel/porc/vita/pui, in functie de regim, piure de cartofi cu friptura de porc/vita/miel/pui cu sos, 200 g cozonac, 500 ml bautura racoritoare fara zahar.

Cina: pilaf de orez cu carne de porc/vita/pui, in functie de regim,

A doua zi de Paste

Mic dejun: ceai, paine, marmelada.

Pranz festiv: ou rosu, paine, ceapa verde, ridichi, drob, ciorba taraneasca cu carne de porc/vita/ pui, iahnie de fasole cu carnati,.200 g de cozonac, 500 ml de bautura racoritoare fara zahar.

Cina: paste cu branza.

Revenim si facem precizarea ca nu e vorba de mancarea din popota pentru hranirea cadrelor unitatii ci e festinul detinutilor.

Ce vor manca angajatii in aceste zile?  La pungulita, conserve, daca au timp, ca lozinca de la centru este:

„E starea de urgenta si mergem pe vorba, clientul nostru, stapanul nostru”.