Ședință ANP!

ȘEDINȚĂ ANP!

 

In data de 04.05.2023 va avea loc ședința lunară dintre conducerea ANP și cea a federațiilor reprezentative. Subiecte propuse de către Federația Polițistilor de Penitenciare :

1. Agresiuni ale detinutilor impotriva personalului. Din analiza ANP s-a constatat că agresiunile asupra cadrelor s-au dublat fată de anul anterior.

Există o politică a ANP de protectie a cadrelor?

2. Concursuri- proiectul de OUG privind reducerea cheltuielilor bugetare prevede că se blocheaza si posturile aflate in procedură de concurs, exceptie facând concursurile pentru care s-au sustinut probele scrise si/ sau probele practice. Exista un demers al ANP către MJ pentru derogare de la blocarea concursurilor pentru sistemul penitenciar?

3. Decontarea anuală a transportului pentru efectuarea concediului de odihnă. Propunem – modificarea conditiilor actuale si introducerea conditiilor MAI prin care, o data pe an, politistilor li se deconteaza acest transport in cuantum de 25% din salariu brut.

4. Modificarea conditiilor de concurs.

Propunem:

– proba calculatorului, pentru sursă interna să se echivaleze,

– proba interviului să se regândească, având in vedere numeroasele reclamații față de lipsa de obiectivitate.

5. Buget salarii. Există buget care să acopere tot anul 2023?

6. Incadrarea absolventilor școlilor de profil in anul 2023. Exista buget pentru incadrarea acestora, risc de amânare a incadrării?

7. Acordarea primei de instalare si pentru angajatii din sursa externa. Nu exista o practica unitară, solicităm ca ANP să intervina cu o adresa de indrumare.

By Ionut

Lasă un răspuns