Sedinta la ANP!

INTÂLNIRE LUNARĂ INTRE D.G. SI REPREZENTANȚII FEDERAȚIILOR SINDICALE!

PUBLICAT ÎN FPP

In data de 30 06 2022 , incepând cu ora 10, a avut loc intâlnirea lunară intre directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor și reprezentantii federațiilor din sistemul penitenciar.

Subiecte discutate:

  1. Situație tensionată de la Penitenciarul Gherla

Directorul general solicită informații suplimentare în susținerea celor prezentate pentru a se efectua o analiză amplă .
Situația de la penitenciarul Gherla este sub lupa conducerii ANP .

  1. Sesiunea de mutări

Sindicatele susțin ca mutarile între penitenciare intarzie și cei în cauza întâmpină dificultăți pe zona locativa (problema chiriilor ).
Directorul general – solicita DMRU identificarea unităților unde sunt întâlnite astfel de cazuri .
În cursul zilei de astăzi va fi făcută o situație și dacă sunt constatate exagerări , la unele unități penitenciare, se va solicita motivarile și un raport justificativ pentru amânare .
Se va incerca remedierea acestei situații .

  1. OMJ 2188 /2022
    Sindicatele solicita revenirea la forma inițială cu privire la art.225.

4 . Acordul Colectiv
Sindicatele solicită transmiterea, ca act oficial , a Acordului Colectiv în unitățile penitenciare pentru a se evita neînțelegerile privind prevederile acestuia .
În acest sens directorul general dă asigurări că va fi trimis în unități documentul cu adresa de înaintare.

  1. Acordare majorare 50% – Director adjunct Economico administrativ – Penitenciarul Giurgiu

Federația Polițiștilor de Penitenciare a transmis către ANP o adresă prin care se opune acordării majorării (au fost prezentate motivele care fac referire la un management defectuos ).
În cursul zilei de mâine directorul general al ANP va lua o decizie privind acordarea sau neacordarea majorării .

  1. Instrucțiunea Nr 1 a Ministrului Justitiei

Adresa d.g .36886/ SC/ 27 06 2022 privind raportarea pe Instructiunea nr. 1 a M.J, punctul III , din modelul de raportare trimis de ANP directorilor de penitenciare, cu privire la datele despre demersurile recuperative pentru recidivisti, sunt inaplicabile pentru ca aplicatia PMSWEB nu are filtru pe stare de recidivă, ci doar pe regimuri, asa ca nu se pot colecta date intr-un timp asa de scurt .

Directorul general – este apanajul directorilor de unități și acolo unde întâmpină dificultăți să raporteze ANP-ului pentru a fi găsite soluții, în consens, pe diferitele aspecte .

By Ionut

Lasă un răspuns