Solicitare publica de sesizare a organelor de urmarire penala

Solicitare publica de sesizare a organelor de cercetare penala!

Stimate domnule director general,

Avand in vedere adresa nr. 53001/DJ/15.10.2020, semnata in numele directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor , Federatia Politistilor de Penitenciare va solicita sa sesizati organul de urmarire penala competent , din raza teritoriala a Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in temeiul art. 291 din Legea nr.135 /2010 privind codul de procedura penala , urmand a se stabili , de catre acesta, daca cazurile de imbolnavire cu covid-19 a angajatilor din Administratia Nationala a Penitenciarelor , aparat central, pot fi analizate sub aspectul intrunirii elementelor constitutive ale unei infractiuni contra sanatatii publice. Din informarile publice , facute de catre ANP, rezulta ca primele cazuri de infestare cu covid-19 , cat si cele actuale, sunt in Administratia Nationala a Penitenciarelor, sediu central, iar art 291, din legea nr.135/2010, invocat de catre institutia dumneavoastra, in adresa nr. 53001/DJ/15.10.2020, nu face referire la imbolnavirea detinutilor, ci se refera la infractiuni contra sanatatii publice , indiferent de cine a fost imbolnavit, sau cine a imbolnavit.

Intreaga solicitare aici: