Subiecte de interes general

 

1. Incadrari din sursa externa

Administratia Nationala a Penitenciarelor a centralizat propunerile unitatilor cu privire la nevoile unitatilor de incadrare din sursa externa. Pe toata durata starii de alerta incadrarile din sursa externa sunt suspendare cu cateva exceptii. Ministerul Apararii Nationale a generat un proiect de act normativ care sa excepteze institudiile din domeniul ordine publica si siguranta nationala de la aceste suspendari. Proiectul de act normativ a fost avizat favorabil si de catre ministrul justitiei fiind in procedura de semnare la Serviciul Roman de Informatii.

2. Avansari in grad.

In acest an s-a intamplat un paradox, propunerile trimise pentru luna Augus au fost semnate de ministrul justitiei, cele trimise in Iulie nu au fost semnate, un functionar din cabinetul ministrului a generat unele confuzii. DMRU a lamurit situatia, mapa este introdusa la semnat, la cabinetul ministrului justitiei.

3. Concursuri pentru admitere la Scoala de Agenti de Penitenciare Targu Ocna

Pe site-ul Ministerului Justitiei se afla postata in dezbatere publica modificarea si completarea anexei nr.2 la OMJ nr.2412/C/2013 pentru aprobarea Metodologiei de organizare si desfasurare a concursurilor de admitere la SNPAP si a metodologiei de organizare si desfasurare a examenului de certificare a calificarii profesionale de agent de penitenciare. Cum sunt obtinute avizele de la partenerii de dialog, se intra in linie dreapta.

4. Angajarea fara concurs in politia penitenciara.

Pe site ul MJ a fost postat pentru consultare publica proiectul de OMJ pentru stabilirea procedurii de angajare fara concurs in politia penitenciara , in temeiul art. 27, alin.1 din legea 55/2020 pentru perioada starii de alerta. Dupa ce partenerii de dialog isi vor da acordul, proiectul va fi aprobat si se va demara procedura de incadrare.

5. Compensarea unei fractii din rata aferenta unui credit ipotecar/imobiliar destinat achizitionarii unei locuinte.

Dupa cum ati afla exista in sistem abordarea de a nu se deconta /compensa ratele pentru achizitionarea unei case cu teren, daca in scadentar nu sunt defalcate clar sumele aferente constructiei si terenului. Interpretarea MJ/ANP este ca terenul sa nu fie decontar, legea 114 definind termenul de locuinta, ce nu include terenul. Multi angajati nu au stiut acest aspect la data contractarii creditului si asta i-a pus intr-o situatie sensibila.
La intalnirea dintre reprezentantii Federatiei Politistilor de Penitenciare si conducerea ANP, federatia a propus o solutie de compromis, materializata prin adresa nr. 32531/13.08.2020, sperand ca in acest fel se creaza portita spre solutionarea divergentei.

By Ionut

Lasă un răspuns